O oră de consultanță gratuită cu un arhitect, concursuri de poezie și fotografie pentru publicul larg, în cadrul BATRA 2019

Programul Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) va include, și în ediția 2019, întâlniri directe între arhitecți și potențiali beneficiari, indiferent că ei sunt clienți sau persoane curioase/interesate de domeniu. Prin acest proiect, aflat deja la a doua ediție (s-a ținut şi în cadrul BATRA 2017), organizatorii își propun să apropie publicul de arhitecți, de ceea ce înseamnă meseria lor. Să îi aducă pe cei care, poate, nu au interacționat niciodată cu un arhitect, în fața unuia. Consultările vor avea loc joi 14 noiembrie, miercuri 20 noiembrie şi joi 21 noiembrie începând cu ora 17:00.

”Credem că arhitectura este o necesitate și, prin aceste întâlniri, beneficiarii pot conștientiza necesitatea intervenției arhitecturale nu numai în viața comercial - privată dacă o pot numi așa (proiecte și design pentru case personale sau pentru proiecte rezidențiale asumate de un constructor/dezvoltator), ci și în viața comunității, în spațiul colectiv. Am imaginat aceste întâlniri ca o șansă atât pentru cei interesați de colaborarea cu un arhitect, cât şi pentru tinerii arhitecţi, care se pot promova, îşi pot face cunoscute ideile şi energia”, spune arh. Daniela Maier, curatorul BATRA 2019 și președintele Ordinului Arhitecților din România - filiala Transilvania (OART).

Cu ce vă pot ajuta tinerii arhitecți?

Ei vă pot da sfaturi, spre exemplu, pentru materializarea ideilor legate de spaţiul interior, condiţionaţi sau nu de suprafața, de bugetul destinat amenajării sau de timpul în care se doreşte realizată o anumită intervenție. Sau pot pur și simplu să vă explice exact ce presupune colaborarea cu un arhitect - un subiect despre care există prea multe mituri și tabu-uri. ”Nu e scump să lucrezi cu un arhitect. Cu atât mai puțin să te consulți cu unul! E mai scump să faci niște intervenții inutile sau de-a dreptul greșite și să încerci apoi să le repari. Sau să trăiești cu rezultatul zi de zi”, explică Daniela Maier.

Exemple de probleme/idei/întrebări ce pot fi abordate la consultările GRATUITE oferite de BATRA 2019: amenajări interioare, urbanism- planificare, autorizare, execuție, schimbare de destinație- reamenajări, reconstrucții, monumente istorice, achiziții de terenuri, locuințe, etc.

Sesiunea de consultanță va dura maxim o oră pentru fiecare beneficiar. Cei interesați sunt rugați să se ÎNSCRIE, limita locurilor disponibile, completând FORMULARUL de mai jos:

https://forms.gle/mgJmKkM1QX575ywe8

© 2019 Batra