DEZVOLTARE LOCALĂ PRIN CULTURA. SINCRETISMUL PRIN ARTE

Luni 11 Noiembrie, ora 16:00 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str.Memorandumului 21, va avea loc prezentarea despre dezvoltarea locală prin cultură și sincretismul prin arte a arhitectului Ștefan Paskucz.

Sincretismul dintre arte reprezintă o provocare într-o actualitate în care realizăm că fiecare se ocupă de profesia lui în exclusivitate fără să conștientizăm că domeniile de referință se nasc și există doar împreună.

VIA TRANSILVANICA

Prezentarea este urmată de la ora 17:30 de prezentarea proiectului VIA TRANSILVANICA susţinută de Bogdan Brânzaș, director de program Via Transilvanica.

Au fost inspirați de potecile de pelerinaj din Spania și cele de anduranță din Statele Unite sau India. Și au pornit un proiect, Via Transilvanica, ce se vrea a fi un drum de străbătut pe jos, ce pornește de la Drobeta-Turnu-Severin, locul prin care a intrat în țară, pentru prima dată, Regele Carol, și până la Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare. Drumul va străbate toată Transilvania și este inițiativa celor de la Tasuleasa Social.

© 2019 Batra